Одесса 24 » Статьи » Портрети на піці: симбіоз кулінарії та живопису
20:04 24.08.21
24-08-2021, 20:04

Портрети на піці: симбіоз кулінарії та живопису

Приготування їжі вже давно вийшло за рамки звичайної повсякденної справи. Хтось вважає кулінарію наукою, а хтось мистецтвом. Хай там як, деяких кухарів по праву можна називати справжніми митцями. Саме про таких ми сьогодні й поговоримо.

До малюнків на молочній пінці ми вже звикли, тому філіжанкою кави з портретом вразити когось важко. А ось портрети на піці з’явились зовсім нещодавно, та й виконують їх лише декілька кухарів з усього світу:

1. ПРУДЕНС СТЕЙТ

Кулінарна художниця, що створила компанію з організації корпоративів і піар-акцій “Food is art”.

Творчості Пруденс можна присвятити взагалі окрему статтю. Адже вона зі своєю командою може створити із продуктів що завгодно: від шоколадних диванів у натуральну величину до копії Стоунхенджу із картоплі фрі.

Тому і до портретів на піцах Пруденс підходить досить серйозно. Вона витрачає багато часу на підготовку, малюючи ескіз майбутньої картини, продумуючи кожну деталь, потім ретельно підбирає продукти, щоб урешті-решт отримати не тільки красиву, а і дуже смачну піцу.

2. ДОМЕНІКО КРОЛА

Кухар, що зробив зі звичайної “Маргарити” витвір мистецтва.

Доменіко родом з Італії, але мешкає в Глазго (Шотландія). Саме тут він і відкрив свій ресторан Bella Napoli, шеф-кухарем якого сам і є.

Одного разу кухарю здалося нудним готувати за звичайним рецептом і він вирішив додати творчості до всім знайомої “Маргарити”. Так народився його проект Pizza Couture. В рамках свого проекту талановитий італієць став зображати на піці обличчя відомих людей — президентів, художників, акторів, музикантів, модельєрів.

На авторських піцах Доменіка вже красувались портрети Барака Обами, Єлизавети II, Кейт Міддлтон, Бейонсе, Ріанни, Мадонни, Мерилін Монро, Марка Цукерберга та ін.

Проте найбільше уваги отримують знамениті земляки кухаря: легендарна співачка й акторка Софі Лорен і найвідоміший тенор сучасності Лучано Паваротті.

Всі портретні піци Доменіко готує особисто, вирізаючи зображення з сиру скальпелем. Робота над однією піцою займає близько 2 годин. Щоправда, свої творіння з портретами шеф-кухар не продає, оскільки робить їх тільки коли приходить натхнення. Максимум, якщо вам пощастить, він дасть спробувати якусь свіжу "картину" у своєму закладі, а замовлення піци на дім взагалі неможливе.

3. НАТАН УАЙБЕРН

Англійській художник, що здобув славу на телевізійному шоу ITV Got Talent.

На відміну від попереднього кулінарного митця, творіння Натана можна придбати, адже він постійно виконує замовлення від таких відомих компаній як Starbucks, Hovis, Morrisons та ін.

В його арсеналі є піци з портретами Уми Турман, Девіда Бекхема, Роберта Паттінсона та навіть цілі сцени з фільмів, наприклад, 50 відтінків сірого.

До речі, Натан може створювати шедеври не тільки з піци. У послужному списку творця значаться й інші матеріали: кава, шоколад, спагеті, котячі консерви, навіть губна помада, і та йшла в хід. А нещодавно художник сколихнув інтернет своїм новим творінням — величезною копією знаменитої Мони Лізи з сухого листя.

Що ж, відтепер ви знаєте де замовити піцу-картину, а де найсмачніша піца в Чернігові ви вже в курсі? Піца від Kaifui sushi i pizza - ще один витвір кулінарного мистецтва. Замовляй піцу на сайті https://kaifui.com/chernihiv/pizza/ та переконайся в цьому особисто!

Будьте в курсе с Одесса 24 – подписывайтесь на наш Telegram-канал
Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Статьи 20:06 9.08.21 Брендированная продукция для кофейни от компании «Petrovka HoReCa» — 7 преимуществ сотрудничества с нашей компанией Сделать свое заведение узнаваемым и посещаемым вам поможет грамотная реклама. Должно быть, каждый владелец кофейни понимает, что от того, насколько грамотной и эффективной является рекламная кампания, зависит успех и процветание вашего бизнеса.