Одесса 24 » Статьи » Нестандартні піци: таких Ви ще не куштували
18:42 12.09.21
12-09-2021, 18:42

Нестандартні піци: таких Ви ще не куштували

Друзі, а у вас було таке, що пишучи в пошуку “піца Суми”, ви стикалися з величезним розмаїттям видів цієї страви? Погодьтеся, їх і перерахувати складно, оскільки навіть серед найбільш відомих вже можна виділити десяток позицій. А якщо додати ще й численні інтерпретації, авторські рецепти, зміни та доповнення, то і зовсім голова обертом піде.

Хоча у кожного з нас є улюблені різновиди піци, ніколи не пізно спробувати щось нове. Тим паче, що у світі існує величезна кількість варіацій цієї страви. Саме про них команда KILOGRAMM Суми (https://kilogramm.com.ua/sumy/) сьогодні й розповість.

ПІЦА З “ТІСТОМ” ІЗ КУРКИ

Цей варіант піци вперше почали готувати в мережі ресторанів KFC. Та й назву вигадали відповідну - Chizza (chicken - курка, pizza - піца).

Як ви вже здогадалися, фішкою страви виступає незвичайна підкладка під начинку: замість звичного тіста — куряча відбивна в паніровці. Цю страву можна скуштувати в Японії, на Філіппінах і в Індії.

РІДКА ПІЦА

Це традиційна індійська страва. Основою є рідке тісто, в яке додають різноманітну начинку: овочі, м'ясо курчати, соєвий сир Панір, імбир, фарш з баранини та ін. Далі все приправляють великою кількістю спецій, змішують і виливають в пательню. В результаті виходить м'який, добре пропечений коржик з начинкою всередині.

ЧОРНА ПІЦА

До речі, створив її наш земляк — шеф-кухар одеського ресторану “Greenwich”. Аби тісто мало чорний колір, кухар додав у нього чорнила каракатиці, а у якості начинки використав м’ясо лосося та три види ікри (чорну, червону та зелену).

“ЖИВА” ПІЦА

Цікава і водночас моторошна назва, чи не так? Насправді нічого страшного в цю піцу не кладуть. Лише тоненькі скибочки тунця, які починають рухатися від пари, що виходить з піци, створюючи ефект “живої” начинки. Цей різновид страви користується великою популярністю в Японії.

ПІЦА ДОГОРИ НОГАМИ

Цю піцу можна зустріти в ресторанах Філадельфії. Попри те, що її інгредієнти мало чим відрізняються від стандартного набору, першим шаром служить не тісто, а сир. А вже на нього викладається тонкий шар тіста, змащений соусом. Обсмажений на оливковій олії сир швидко застигає і перетворюється на хрустку скоринку.

ФОРМИ ПІЦИ — ОКРЕМИЙ ВИД МИСТЕЦТВА

- Піца-круасан. Її готують не зі звичайного тіста для піци, а з листкового, як і всі круасани.

- Піца хот-дог. Такий різновид італійської страви точно сподобається тим, хто не любить їсти шкоринки від піци, адже в ній замість звичних бортиків — хот-доги. До речі, ця піца дуже популярна в Китаї.

- Роли із піци. Тут все просто: замість норі — тісто, а замість рису з рибою — моцарела, овочі та спеції.

- Піца-вафлі. Так-так, вафлі — це не тільки солодощі. Піцейоли замінили звичну солодку начинку на базилік, пепероні та в’ялені томати й вийшла зовсім нова, ні на що не схожа піца.

З екзотичними різновидами піци розібрались, тепер повернімося до того, яку ж піцу все-таки обрати та де найсмачніша піца у Сумах? На щастя, і на це питання в мене є відповідь. У KILOGRAMM можна сміливо обирати будь-яку піцу і вона буде неймовірно смачною. Тож замовляй піцу на сайті https://kilogramm.com.ua/sumy/pica/ та насолоджуйся кожним шматочком!

Будьте в курсе с Одесса 24 – подписывайтесь на наш Telegram-канал
Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Статьи 14:47 7.12.21 Из какого материала должны быть изготовлены воздушные шарики? Воздушные шары являются самым лучшим украшением для любого праздника. Они красивые, яркие и стоят недорого. На рынке можно встретить огромное количество изделий самых разных производителей и изготовленных из разных материалов.
Статьи 14:18 6.12.21 Брекеты из керамики от клиники «Стоматология Татьяны Коновой» — 4 разновидности керамических брекетов Врожденные дефекты зубов и прикуса не дают вести полноценный образ жизни. К счастью, стоматология развилась достаточно, чтобы предложить эффективные методы решения данных проблем.